Världspremiär för Kia EV6

Beställ din Kia EV6 redan idag

Kia EV6 nya rymliga interiören är designad för att inspirera med användaren i centrum, både med många smarta lastutrymmen och när det gäller den ultrasnabba laddtekniken, som innebär mindre tid för att ladda bilen.

Den nya elbilsplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform) ger ett plant kupégolv som har skapat nya möjligheter för en elektrisk bil. Trots bilens kompakta exteriör så ger det långa axelavståndet på 2,9 m ett innerutrymme i klass med en större SUV. Detta betyder mer utrymme för dig, dina passagerare och din packning när det är dags att åka på en längre tur.

Förmånsvärde från 2.258 kr/mån*, Pris från 569 900 kr.

 

 

Upp till 510 km räckvidd 

Batteriet i EV6 har en kapacitet på 77.4 kWh, vilket möjliggör en räckvidd upp till 510 km vid full laddning. Kia EV6 är bakhjulsdriven med en elmotor på 229 hk och Kia EV6 GT Line är fyrhjulsdriven och har dubbla elmotorer vilket ger totalt 325 hk, vilket skapar både trygghet och bättre framkomlighet oavsett väder och terräng.

I filmen nedan kan du se världspremiären av helt nya Kia EV6


Enastående prestanda

Toppmodellen Kia EV6 GT har dubbla motorer (AWD) på 584 hk och 740 Nm i maximalt vridmoment. Accelerationen 0–100 km/h tar 3,5 sekunder och toppfarten är 260 km/h (preliminära siffror). Kia EV6 GT är även utrustad med en elektroniskt kontrollerad differential som ger säkra och kontrollerbara kör- och vägegenskaper under alla förhållanden.

I Filmen nedan ser vi nya Kia EV6 GT tävla mot några av världens supersportbilar


Ultrasnabb laddning

Upplev fördelarna med 800V ultrasnabb laddning och få mer tid över till det som betyder något. 4,5 minuters laddning ger dig en räckvidd på 100 km. Ladda 10 – 80 procent på under 18 minuter. EV6 är även utrustad med en vehicle-to-load-funktion (V2L) som kan ladda och driva andra elektriska apparater. Eftersom bilen kan leverera en effekt upp till 3,6 kW så kan EV6 fungera som en extra laddare för utrustning i ditt hem, som en Mobil Powerbank vid utomhusäventyr eller till och med för att ladda en annan elbil om det skulle behövas.


Kia EV6 – Beställ redan nu

Genom att förboka din EV6 kommer du att vara berättigad till ett års prenumeration på KiaCharge när du gör din beställning före 31 december 2021.

I och med detta får du, under ett år, tillgång till:
– Förmånliga priser hos Ionity.
– Rabatterade priser på de laddstationer som är med i KiaCharge-nätverket.

Välkommen in till oss så hjälper vi dig med din beställning


Välkommen till Björkmans Bil

Vi finns i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg och på Erikslund i Västerås. Kom gärna in till oss om du vill veta mer. Vi hjälper dig precis som vanligt, dock på lite längre avstånd än tidigare.

 

 

All information (bilder, siffror etc.) på denna hemsida kan skilja sig mellan olika länder. Slutgiltig lokal utrustningsnivå kommer att avslöjas inom kort. Information angående räckvidd avspeglar förväntat resultat baserat på WLTP och är preliminär i väntan på homologering. Laddtid och motorprestanda baseras på testresultat utförda av Kia, slutgiltiga siffror kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle. 3,5 sek för 0-100 km/h är den förväntade accelerationen för EV6 GT-versionen baserat på det preliminära utvecklingsmålet. Bilen på bilderna kan vara extrautrustad. Med reservation för eventuella felskrivningar. Förmånsvärde: Priset för föraren motsvarar den skatt denne får betala per månad för bilförmånen baserat på en marginalskatt på 50% 2021.


Publicerad: 2021-04-15