Nya Kia EV6 – en ovanligt snabb elbil

Ladda 10–80 % på 18 minuter

Nu lanseras nya EV6, en fulladdad elbilsnyhet från Kia som förkroppsligar den senaste eltekniken och är startskottet för kommande generationer av elbilar.

En av sju finalister i Årets Bil 2022

Nya Kia EV6 är en av sju finalister som har chans att ta hem titeln Årets Bil 2022. Från början var det cirka 60 olika bilmodeller som deltog i tävlingen, varav sju finalister har tagits fram och gått vidare till final. Car Of The Year-juryn består av 61 motorjournalister från 23 länder i Europa, varav tre från Sverige. Kia EV6 är en av finalisterna och har chans att bli en ensam vinnare den 28 februari, då titeln delas ut.

Jason Jeong, vd Kia Europe:
– Vi är stolta över att stå sida vid sida med några av de bästa exemplen på modern mobilitet. Efter första och tredje generationen Ceed samt Stinger nominerats tidigare är nomineringen av helt nya EV6 ett erkännande av våra framsteg och visar på vårt engagemang för att erbjuda hållbara mobilitetslösningar.

Ultrasnabb laddning

Tack vare sin banbrytande 800-voltsteknik kan nya Kia EV6 laddas från 10–80% på endast 18 minuter vid laddning på minst 240kW. En fulladdad EV6 ger en räckvidd på upp till 528 kilometer, har du bråttom så räcker det att ladda i 4,5 minuter för att få 100 kilometers räckvidd. Det kallar vi ovanligt snabbt.

Hög prestanda

Kia EV6 har utvecklats med föraren i centrum och för att göra körningen så rolig och inspirerande som möjligt. Kia EV6 finns både som bakhjulsdriven och fyrhjulsdriven. Den fyrhjulsdrivna modellen har dubbla elmotorer – en på fram- och en på bakaxeln med totalt 325 hästkrafter. Toppversionen EV6 GT med 585 hk, AWD och 0–100 km/h på 3,5 sekunder lanseras under 2022.

Dragkapacitet på 1600 kg

Kia EV6 har en imponerande dragkapacitet på 1600 kg. Vilket gör det möjligt att dra släp och transportera allt du behöver och lite till.

Mobil Powerbank

I nya EV6 finns en vehicle-to-load-funktion som kan ladda och driva annan elektronik. Eftersom bilen kan leverera en effekt upp till 3,6 kW så kan EV6 också fungera som en Mobil Powerbank, som hjälper dig vid dina utomhusäventyr eller för att ladda en annan elbil om det skulle behövas.

Interiör som inspirerar

Den nya elbilsplattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform) ger ett plant kupégolv som har skapat nya möjligheter för en elektrisk bil, vilket ger en mångsidig och rymlig kupé. De lätta och slankt utformade relaxsätena är tillverkade av återvunnen plast, motsvarande 111 PET-flaskor. Med perfekt position i viloläge, kan du passa på att ta igen dig en liten stund medan du laddar batterierna.

Flexibel laddteknik

Kia EV6 kan laddas i en snabbladdare eller i en laddbox. Skillnaden är hur mycket ström laddaren levererar till bilen. EV6 har både 400- och 800-voltsteknik och känner automatiskt av vilken typ av laddare som används och optimerar laddningen.

Laddtider:
Snabbladdare >250 kW: 10-80% på 18 minuter
Laddbox, 3-fas 11 kW: 10-100% på 5-7 timmar

 


Intresseanmälan

Vill du veta mer om EV6? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer en säljare att kontakta dig. inom kort

KontaktuppgifterVälj närmaste anläggning

Eventuellt meddelande


EV6

Bakhjulsdriven med 228 hk och en räckvidd upp till 528 km.

Utrustad med bland annat:

 • Apple CarPlay™ och Android Auto™
 • Dubbla välvda 12.3″ skärmar
 • Dödavinkelvarning & varning för bakomvarande trafik
 • Energibesparande värmepumpsystem för effektiv uppvärmning/nedkylning av kupén
 • Farthållare, adaptiv med stop & go
 • Elmanövrerad baklucka
 • Parkeringssensorer fram och bak
 • Etc

Pris fr. 569 900 kr
Avdrag för klimatbonus 70 000 kr ej inräknad.*

Förmånsvärde 2 294 kr /mån**

Privatleasing fr. 4 695 kr /mån.***


EV6 Plus

Bakhjulsdriven med 228 hk eller fyrhjulsdriven med 325 hk.

Utrustad med (utöver EV6 utrustning ovan):

 • Around View Monitor, kamera med 360°-vy
 • Autobroms vid backning (PCA)
 • Dödavinkelvarning med bild i digitala klustret
 • Fjärrstyrd parkeringsassistans
 • Klädsel uppgraderad till helläder (veganläder)
 • Highway Driving Assist 2.0
 • Ventilerade framstolar

Pris fr. 599 800 kr (RWD 228 hk)
Pris fr. 634 800 kr (AWD 325 hk)
Avdrag för klimatbonus 70 000 kr ej inräknad.*

Förmånsvärde 2 448 kr /mån**

Privatleasing fr. 5 995 kr /mån.***


EV6 GT Line

Fyrhjulsdriven med 325 hk och en räckvidd upp till 506 km.

Utrustad med (utöver EV6 och EV6 Plus utrustning ovan):

 • Exteriör & interiör GT Line design
 • Head-Up Display
 • Klädsel i mockaimitation samt veganläder
 • LED-strålkastare med automatiskt helljus
 • Meridian® Ljudsystem

Pris fr. 674 700 kr
Avdrag för klimatbonus 70 000 kr ej inräknad.*

Förmånsvärde 2 607 kr /mån**

Privatleasing fr. 6 495 kr /mån ***


EV6 GT

Fyrhjulsdriven med 585 hk och en preliminär räckvidd upp till 406 km. EV6 GT har två elmotorer på totalt 430 kW (Dual Motor AWD) och presterar 3,5 sek på 0–100 km.

Utrustad med (utöver EV6, EV6 Plus och EV GT Lines utrustning ovan):

 • 21″ aluminiumfälgar
 • Elektronisk differentialspärr
 • Elektronisk inställning av stötdämpare
 • Exteriör & interiör GT design
 • Skålade sportstolar i mockaimitation (ej ventilerade och elmanövrerade)
 • Sollucka

Pris fr. 749 600 kr

Förmånsvärde 2 979 kr /mån**

Lanseras i slutet av 2022.


Enastående prestanda

Toppmodellen Kia EV6 GT har dubbla motorer (AWD) på 584 hk och 740 Nm i maximalt vridmoment. Accelerationen 0–100 km/h tar 3,5 sekunder och toppfarten är 260 km/h (preliminära siffror). Kia EV6 GT är även utrustad med en elektroniskt kontrollerad differential som ger säkra och kontrollerbara kör- och vägegenskaper under alla förhållanden.

I Filmen nedan ser vi nya Kia EV6 GT tävla mot några av världens supersportbilar


Ett års Kia Charge ingår

Om du beställer din EV6 före 31 december 2021 får du ett års prenumeration på Kia Charge, med Kia Charge har du tillgång till Ionitys stora och kontinuerligt växande laddnätverk i hela Europa. Förutom att du lätt kan hitta en laddstation är även betalningsprocessen sömlös.

I och med detta får du, under ett år, tillgång till:
– Förmånliga priser hos Ionity.
– Rabatterade priser på de laddstationer som är med i KiaCharge-nätverket.

Välkommen in till oss så hjälper vi dig med din beställning


Välkommen till Björkmans Bil

Vi finns i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg och på Erikslund i Västerås. Kom gärna in till oss om du vill veta mer. Vi hjälper dig precis som vanligt, dock på lite längre avstånd än tidigare.


7 sköna år med Kia

Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Kia har hela sju års nybilsgaranti från fabrik. Vilket även gäller på Kias EV-batterier. Det är kvalitet på riktigt. I samband med Kia Originalservice hos oss får du även en förlängning av Fri Assistans och en fri kartuppdatering. Sammantaget gör det att du kan se fram emot upp till sju år av bekymmersfritt bilägande.

Läs mer om Kias 7 års nybilgaranti


 

*Klimatbonus beslutas och utbetalas av Transportstyrelsen och kan vara lägre för juridiska personer än angivna belopp. För mer information se transportstyrelsen.se. **Privatleasing: 36 mån, månadskostnader inkl. moms exkl. uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta. Max körsträcka 4500 mil. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran. Sedvanlig kreditprövning. Slitagedelar, övriga reservdelar och ev. tillval från kund ingår inte i priset. Fordonsskatt betalas av kunden. Uppläggning- & fakturaavg. tillkommer. Sedvanlig kreditprövning sker. ***Förmånsvärde: kostnaden för föraren motsvarar den skatt denne får betala per månad för bilförmånen, baserat på en marginalskatt på 50%. Källa för Försäljningsinformation och genomsnittligt CO2-utsläpp är Vroom jan–sep 2021. Bilen på bilderna kan vara extrautrustad. Med reservation för eventuella felskrivningar.


Publicerad: 2021-04-15