Nya Kia e-Soul – 452 km på el!

Kia e-Soul lanseringspris från 433.900 kr.  Avdrag för klimatbonus 60.000 kr ej inräknad.

Du har väl inte missat en av Kias två helt eldrivna bilar, nya Kia e-Soul. Kias utveckling inom elektrifiering fortsätter och under hösten 2018 gjorde man succé med lanseringen av elbilen e-Niro, nu är det dags för e-Soul. Helt nya Kia e-Soul erbjuder en räckvidd på 452 km, nollutsläpp vid körning, alla de senaste systemen för säkerhet och underhållning, och inte minst massor av personlighet.

Inuti har nya Kia e-Soul behållit den lekfullhet som gjort den så älskad. Eftersom musik alltid varit en röd tråd i Souls design har man ”skruvat upp volymen” interiört. De båda upplysta diskanthögtalarna som ramar in instrumentpanelen finns kvar men i ny design. I Sverige erbjuds utrustningsnivåerna Advance och Advance Plus med del-, respektive helläderklädsel.

De svenska bilarna har det stora batteripaketet på 64 kWh och en elmotor på 204 hk (150 kW) och 395 Nm som driver på framhjulen. Accelerationen 0–100 km/h går på endast 7,9 sekunder. Räckvidden enligt körcykeln WLTP är 452 kilometer och bilen är berättigad en klimatbonus på 60 000kr då den inte släpper ut någon koldioxid vid körning. Lanseringspriset börjar på 433.900 kr och då är inte klimatbonusen avdragen på priset.

Kia breddar sitt elsortiment

I och med lanseringen av Kia e-Soul stärker Kia upp sin bredd av laddbara bilar, såväl laddhybrider som elbilar. Alla med lång räckvidd på el och låga eller noll C02-utsläpp vid körning. Sedan tidigare har Kia den rena elbilen e-Niro i sitt modellprogram, dessutom finns även de storsäljande Plug-In Hybriderna Kia Niro och Kia Optima SW som är två av Sveriges populäraste. Med en elektrifierad bil hjälper du inte bara naturen och miljön, du behöver inte tanka fossila bränslen i samma utsträckning – vilket gynnar din plånbok.

 

Välkommen att se själv!

 

Välkommen till Björkmans Bil!

Vi finns i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Erikslund i Västerås.Publicerad: 2019-05-03