Björkmans Bil förvärvar framgångsrik Kia-återförsäljare i Lindesberg

Bertil Björkman Bil AB har idag kommit överens med Samuel Karlsson Bil AB om att förvärva deras Kia-verksamhet i Lindesberg. Bertil Björkman Bil AB kommer från och med den 1 april fortsätta bedriva verksamheten med befintlig personal, men under namnet Björkmans Bil.

I och med förvärvet kommer Bertil Björkman Bil AB finnas i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Västerås och Lindesberg, vilket förstärker positionen som en av Sveriges största Kia-återförsäljare.

Samuel Karlsson Bil AB har bedrivit bilhandel i Lindesberg sedan 1972 och under föregående år levererade den framgångsrika Kia-anläggningen var fjärde ny bil som såldes i regionen.

– Vi är mycket glada för detta förvärv då vi som kollegor i branschen följt Samuel Karlsson Bil AB och har imponerats hur de skapat ett starkt Kia-område i Lindesberg med omnejd. De har hög kundnöjdhet och är en exklusiv Kia-återförsäljare vilket ligger helt i linje med vår strategiska inriktning vi har inom Björkmans Bil, säger Stephan Ellefors VD Bertil Björkman Bil AB.

Kia är Sveriges tredje största bilmärke – för tredje året i rad.

– Kia fortsätter växa kraftigt i Sverige och vi är övertygande om att Kia-regionen i och runt Lindesberg också kommer fortsätta växa. Med stor sannolikhet kommer vi behöva utöka personalstyrkan inom kort, säger Stephan Ellefors.

Samuel Karlsson Bil AB är ett familjeföretag där grundaren Samuel Karlsson, VD och ägare, nu går i pension.
– Jag är mån om min personal och är därför glad att Björkmans Bil övertar verksamheten. Björkmans Bil är inte bara är en av Sveriges största Kia-återförsäljare, utan också är ett familjeföretag som har över 55 års historia och erfarenhet i branschen. Jag kan därför med varm hand lämna över vår personal till en mycket trygg arbetsgivare med starka planer för regionen i framtiden, säger Samuel Karlsson VD Samuel Karlsson Bil AB.

Björkmans Bil, Bertil Björkman Bil AB, startades 1965 och är exklusiv återförsäljare av Kia. Bolaget har idag anläggningar i Erikslund Västerås, Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och från och med 1 april Lindesberg. Efter förvärvet beräknas bolaget att omsätta över 600 miljoner och vara ca 120 anställda.Publicerad: 2020-02-21