Kia - Soul

Funktion och finess i perfekt balans

Är du redo? Kia har tagit djärv och prisbelönt design till nästa nivå. Kia Soul har förfinats inifrån och ut; med ett sportigare uttryck, samt en rad högteknologiska funktioner. Allt för en roligare och säkrare bilfärd.

Du känner igen Soul på den kvadratiska och uttrycksfulla designen, omsvept med stora glaspartier och med robusta hjulhus. Ta en titt på nya Kia Soul och du hittar många utmärkande designdetaljer. Den läckra tvåfärgade lackeringen, distinkt formade strålkastare med LED-ljus och vertikala baklyktor, är bara några av designelementen som ger Kia Soul ett spännande uttryck.

Klassledande utrymme bak

Varje detalj i Kia Soul finns där av en anledning, här har våra designers skapat den perfekta kombinationen av elegans och funktionalitet. Packad med teknik och praktiska funktioner så att du kan njuta av en säkrare och mer komfortabel åktur. Interiören i Kia Soul är inte bara snygg, den har även ett välplanerat och flexibelt utrymme där alla kan uppleva gott om plats, både i höjd och bredd. Med klassledande ben- och axelutrymme i baksätet sitter alla bekvämt i Kia Soul.

Kia Soul är inte bara en snyggt designad bil, det är även en mångfacetterad personlighet. Den är lika välbyggd, och har samma goda kvalitet som våra andra Kia-modeller, och just därför levereras även Soul med vår branschledande 7-åriga nybilsgaranti. Nybilsgarantin är ingen försäkring som du betalar extra för, den gäller från fabrik och följer bilen oavsett ägarbyten. Detta medverkar till att andrahandsvärdet påverkas positivt, då det ofta kan vara garanti kvar på din Kia-bil om du skulle vilja sälja den vidare efter några år.

Elbil & SUV

Drivningen har ändrats till elektricitet, och i Kia Soul EV är körglädjen bevarad. Vid ratten kan du njuta av en unik effekt med bra vridmoment. Motorn i Soul EV accelererar med häpnadsväckande 0-100 km/h och har en toppfart på 145 km/h. Med upp till 212 km körsträcka per
laddning* och noll CO2-utsläpp, så är det här en utmärkt miljöbil som tar dig lite längre.

Varje detalj i Soul EV andas effektivitet. Bilens räckvidd är beroende av batteriets laddning, därför är systemen för inbromsning samt värme och kyla utformade för att bevara eller tillföra energi. Under tiden bilen laddas vid en laddstation, kan du till och med programmera förvärme
eller kyla till bilen.

Att ladda en Soul EV är enkelt: skjut undan luckan på grillen och anslut laddningskontakten (AC) till ett vanligt hushållsuttag. Du kan också ansluta snabbladdningskonakten (likström) till ett lämpligt uttag, t ex en offentlig laddstation/stolpe. Laddningsidikatorn på instrumentbrädan
visar laddningsstatus och kan kontrolleras från utsidan. Batteriet av sorten litium-jon polymer, har 27 kWh effekt och en räckvidd på upp till hela 212 km. Batteriet är placerat under kupégolvet.

 

*baserad på Europeisk körcykel