Försäljningschef till Björkmans Bil Örebro

Under sommaren 2022 kommer Björkmans Bil att inviga sin nya Kia-anläggning på det populära handelsområdet Boglundsängen i Örebro. Nu söker vi en Försäljningschef som vill vara med på en spännande resa, där du har chansen att bygga upp och forma ett av Sveriges bästa Kia-team. Vi söker dig som brinner för försäljning, är resultatorienterad och tävlingsinriktad men som också förstår vikten av ödmjukhet och teambuilding. Missa inte möjligheten till ett utvecklande jobb där du får stora möjligheter att påverka din egen och teamets framgångar.

Arbetsuppgifter:

Rollen som Försäljningschef för Björkmans Bil Örebro innebär att du ansvarar för att leda och utveckla din avdelning i syfte att nå våra försäljningsmål, samt ge våra kunder service av absolut högsta kvalitet. Du ska med ditt ledarskap skapa en trevlig och positiv atmosfär för både medarbetare och kunder. Det är ditt inspirerande och engagerande ledarskap som skall få hela försäljningsavdelningen att växa tillsammans.

Du kommer att få möjligheten att skapa ett av Sveriges bästa Kia-försäljningsteam som kommer att bestå av 10-12 engagerade medarbetare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för anläggningen och arbeta tillsammans våra andra orters Försäljningschefer för marknadsanalys och Best Practise-arbete. Björkmans Bil finns idag i Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika och på Erikslund i Västerås.

I rollen ingår också:

 • Utveckla en målstyrd försäljningsorganisation med fokus på försäljning och kundnöjdhet
 • Löpande coacha, stötta och utveckla dina medarbetare mot uppsatta mål
 • Ekonomiskt resultatansvar för försäljningsavdelningen
 • Budgetarbete och lagerstyrning
 • Planera och målmedvetet arbeta för att nå uppsatta månads-, kvartals- och årsmål
 • Utveckla, aktivt bearbeta och bygga långsiktiga relationer med företagets kunder och lokala samarbetspartners
 • Effektivisera kostnader, följa upp nyckeltal och optimera lönsamhet, säkerställa kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet
 • Delta operativt i försäljningsarbetet
 • Du för löpande dialog med generalagenten
 • Teckna ramavtal, hantera hyrbilsaffärer och agera aktivt mot företagsmarknaden.
 • Vara en förebild i allt du gör för att vara ett föredöme för teamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen branscherfarenhet, stort engagemang och hög moral. Du har stor förståelse för hur branschen fungerar och en egen idé och uppfattning om vad som krävs för att lyckas med uppdraget. Du har erfarenhet av att leda medarbetare och du har goda ekonomiska kunskaper i att följa upp avdelningens ekonomi, relatera till nyckeltal och ta ut strategi och handling utifrån det. Du är insatt i de olika finansiella upplägg som branschen jobbar med, både till företag och privatkunder. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person har du en stark utstrålning, samtidigt som du är en lagspelare. Du ser alltid till att motivera människor, både kunder och medarbetare. Du har lätt för att kommunicera, känner dig trygg i rollen som ledare och har ett coachande förhållningssätt till dina medarbetare. Rollen kräver också att du är framgångsrik på att skapa goda relationer på alla nivåer, har en positiv inställning och en hög arbetsmoral. Du trivs med att arbeta strukturerat och ser saker ut ett helhetsperspektiv.

Du kommer att vara en viktig medarbetare som har stora möjligheter att påverka din egen och dina medarbetares arbetssituation. Det är därför viktigt att du har en hög stresströskel då det i vissa perioder kommer att vara högre tempo än normalt.

Vi kan erbjuda dig

Vi erbjuder dig rollen som Försäljningschef i Sveriges modernaste Kia-anläggning, som invigs under sommaren 2022, där du kommer att bygga upp och ingå i ett härligt och kompetent team. Vi lägger stor vikt vid att alla medarbetare ska trivas och vi arbetar aktivt för en stark teamkänsla och individuell utveckling.

Tjänsten är en heltidstjänst där önskat tillträde sker under våren. Du får möjlighet att arbete med ett av branschens snabbast växande varumärken. Kia är Sveriges tredje största bilmärke och har ett av marknadens största utbud av elbilar och Plug-In Hybrider, ca 80% av Kias försäljning i Sverige är idag laddbar. Vi erbjuder dig kvalificerad och löpande utbildning inom ditt arbetsområde och en marknadsanpassad ersättning för uppdraget där bland annat tjänstebil ingår.


Ansökan

Du ansöker till tjänsten genom att skicka CV samt personligt brev till jobb-orebro@bjorkmansbil.se
Märk mejlet med ”Försäljningschef – Örebro”

Både urval samt intervjuer kommer att ske löpande efter årsskiftet, så tveka inte att skicka in din ansökan till denna spännande tjänst redan idag!

Vi ser fram emot din ansökan!


Vilka är Björkmans Bil?

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. När vi inviger vår nya anläggning i Örebro kommer Björkmans Bil att omfatta totalt ca 165 medarbetare och omsätta drygt 1 miljard kronor. Vi kommer då att hjälpa ca 4500 kunder att köpa bil och ta hand om ca 40.000 kunder på våra serviceverkstäder. Vi finns idag på sex orter: Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg och på Erikslund i Västerås.

Kia är det mest sålda bilmärket på alla våra orter, vilket gör Björkmans Bil till det bilföretag som registrerar flest nybilar lokalt på våra orter. Under 2021 har Björkmans Bil sålt ca 1500 nya Kia, varav 77% har varit laddbara bilar i form av en elbil eller Plug-In Hybrid.Publicerad: 2021-12-23