Löneansvarig ekonom till huvudkontoret i Västerås

Bertil Björkman Bil AB växer och vi söker nu efter förstärkning till vårt huvudkontor på Erikslund i Västerås. Vi söker efter en Ekonom, vars fokus kommer vara på lön, HR och personaladministration för våra sex anläggningar inom koncernen.

Vem är du?
Vi letar efter en medarbetare som gillar struktur, ordning och reda och som alltid har en god servicenivå gentemot kollegor, kunder och samarbetspartners. Vidare tror vi att du som person är noggrann, har ett gott sinne för siffror och kan arbeta i ett högt tempo. Ditt öga för detaljer i kombination med ett gott samarbete gör att du kommer att trivas bra i denna roll. Vi ser även att du bör vara flexibel och kan tänka dig att utföra andra arbetsuppgifter vid arbetstoppar för att stötta resten av teamet som tillsammans med dig består av 5 personer.

Vi ser att du som söker har en examen inom ekonomi, och har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom ekonomi och löneadministration. Har Du erfarenhet från olika affärs- och lönesystem är det meriterande. Idag hanterar vi lönerna i Agda PS och Agda Tid. Affärssystemet vi använder är Kobra och tidigare erfarenhet av Agda och Kobra är meriterande, liksom kunskaper inom HR.

Du kan svenska språket flytande i både tal och skrift och vidare bör du ha mycket god vana och kompetens när det gäller att arbeta i Excel och resterande Office-paketet. Kan Du även engelska är det en fördel då vi står inför ett skifte av affärssystem där supportfunktioner delvis kommer att vara på engelska.

Arbetsuppgifter
Ekonomiuppgifterna består främst av att hantera alla uppgifter kring kundreskontra och bistå ekonomichefen med bokslutsframtagning och ekonomisk rapportering.

Arbetet kring lön består bland annat av att ansvara för lönehantering med tillhörande pensions- och avtalsförsäkringar för våra ca 150 anställda, bestående av både tjänstemän och kollektivanställda.

HR uppgifterna innebär kontakt med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt företagshälsovården. Har du även erfarenhet från att stötta cheferna i rutiner kring nyanställningar, anställningsavtal och andra personalrelaterade ärenden som exempelvis upprättande av rehabiliteringsplaner är det meriterande.

Du rapporterar direkt till ekonomichefen för bolaget/koncernen.

Vi kan erbjuda dig
Vi erbjuder dig en plats på vårt huvudkontor på Erikslund i Västerås, som ligger på ett av Sveriges främsta handelsområden. Du kommer arbete i en av Sveriges modernaste Kia-anläggningar med kollegor som ställer upp för varandra. Vi lägger stor vikt vid att vår personal ska trivas, och arbetar aktivt för en stark teamkänsla och individuell utveckling.

Ansökan:
Du ansöker till tjänsten genom att skicka CV samt personligt brev till vår ekonomichef carina.folkesson@bjorkmansbil.se

Märk mailet med ”Ekonom”

Intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan till denna spännande tjänst redan idag!

Vi ser fram emot din ansökan!Publicerad: 2021-03-12