Björkmans Bil bygger ny Kia-anläggning på Erikslund

Björkmans Bil börjar sälja Kia i Västerås i en helt ny 3 500 kvadratmeter stor anläggning i anslutning till det expansiva shoppingområdet Erikslund. Byggprojektet startar nu och anläggningen väntas vara i drift under fjärde kvartalet 2017.
– Vi är glada att kunna göra den här satsningen på en toppmodern fullserviceanläggning med optimalt läge och bästa tillgänglighet för kunderna. Kia växer kraftigt i Sverige och vi ser fram emot att göra den resan tillsammans med Kia, säger Stephan Ellefors, VD Björkmans Bil.

Björkmans Bil:s nya Kia-anläggning kommer byggas vid rondellen mot Surahammarsleden på Erikslund. I bakgrunden på bilden ser vi bland annat ICA Maxi och Chop Chop

Björkmans Bil:s nya Kia-anläggning kommer byggas vid rondellen mot Surahammarsleden på Erikslund. I bakgrunden på bilden ser vi bland annat ICA Maxi och Chop Chop Foto: Niclas Törnberg

Björkmans Bil på Erikslund innebär en totallösning för Kia-kunden med  showroom för nya bilar, utställningshall för begagnade bilar, diagnoshall och en toppmodern serviceverkstad. Byggd enligt Kias globala Red Cube-koncept är kapaciteten anpassad för framtiden; fler nya bilmodeller, ökad försäljning och allt fler Kia-bilar som ska in på regelbunden service.

Läget nära E18, utefter Surahammarsleden och i anslutning till shoppingområdet Erikslund med bland annat IKEA, är strategiskt viktigt för Kias närvaro i västra Västerås.

– Erikslund är ett populärt handelsområde och vi räknar med en stark kundtillströmning från första dagen. Med en optimerad modern anläggning kan vi erbjuda service inom alla segment på toppnivå. Det ska vara lätt, smidigt och trevligt att besöka oss och vi satsar stort på att  skapa en trevlig atmosfär för kunden . Helt klart är att vi sätter kunden i centrum i allt vad vi gör i den här satsningen, säger Stephan Ellefors.

Tack vare högkvalitativa produkter med god totalekonomi för köparen har Kia tagit ett fast grepp om bilmarknaden. Till och med oktober är Kia det tredje bästsäljande bilmärket i Sverige i år.

– Vi är glada för den satsning Björkmans Bil gör i Västerås. Det ligger helt i linje med Kias strategi att stärka varumärket och öka tillgängligheten ytterligare. Björkmans är redan i dag en väletablerad partner i södra Dalarna och vi känner oss trygga och övertygade om att det blir framgång även i Västerås, säger Niclas Ahl, nätverkschef Kia Motors Sweden.

Första spadtaget gjordes under fredagen. På bilden ser vi Jon-Emil Blomstedt, Byggentreprenör HMB, Stephan Ellefors, VD Björkmans Bil & Niclas Ahl, Network Manager Kia Sverige

Första spadtaget gjordes under fredagen. På bilden ser vi Jon-Emil Blomstedt, Byggentreprenör HMB, Stephan Ellefors, VD Björkmans Bil & Niclas Ahl, Network Manager Kia Sverige Foto: Niclas Törnberg

I den nya anläggningen räknar man med en försäljning om  ca 1 000 bilar på årsbasis. Nyetableringen kommer att skapa uppskattningsvis mellan 20 och 25 nya arbetstillfällen.

Projekteringen av den 3 500 kvadratmeter stora anläggningen är gjord av arkitekten Mats Linde i samarbete med Kia, och för byggnationen står HMB.

Björkmans Bil, som startades 1965, är bland annat återförsäljare för Kia och har idag anläggningar i Västerås (huvudkontor), Avesta, Borlänge, Falun och Ludvika. Efter nyetableringen beräknas bolaget att omsätta över 600 miljoner och vara ca 150 anställdaPublicerad: 2016-11-11