Opel - Nya Insignia

STORSLAGEN I ALLA AVSEENDEN.

Nya Insignia Sports Tourer förenar enastående innovationer och design med en stor kombis mångsidighet.
Det är dags att vidga vyerna, se världen med nya ögon och möta helt nya Insignia Sports Tourer. Den exklusiva utmanaren som är designad efter dagens drömmar och framtidens visioner.

– Vårt nya flaggskepp är fullmatat med ”högteknologi för alla”, med rimlig prissatt teknik som gör körningen både säkrare och bekvämare. Ingen annan bil i klassen kan skryta med så mycket ultramodern teknologi. Vi har gjort den lätt, smidig och fantastisk att köra. Och våra designers har givit Insignia en unik kombination av elegans och sportighet som till och med bilar i premiumsegmentet kommer att vara avundsjuka på, säger Opels VD Dr Karl-Thomas Neumann.

Helt nya Insignia är Opels nya flaggskepp och erbjuder mycket hög komfort, goda utrymmen och exemplarisk säkerhet. Den andra generationens Insignia imponerar med sin avancerade design, ett bagageutrymme som vuxit rejält och en mängd högteknologiska lösningar; från Opel IntelliLux LED® matrixstrålkastare till ultramoderna förarstödsystem inklusive head-up-display. Dessutom kommer Insignia med Opel-typiskt infotainmentsystem med förstklassig uppkoppling och ännu en ny Opel OnStar funktion; den ”personlige rådgivaren” hjälper nu även till med att boka hotellrum eller hitta ledig parkeringsplats.

Det nya flaggskeppet är också Opels första modell med 8-växlad automatlåda, 360-graders kamera och intelligent fyrhjulsdrift med automatisk vridmomentfördelning.

Överraskande praktisk: Interiör med garanti på välbefinnande

Bagageutrymmet i nya Opel Insignia Sports Tourer erbjuder maximalt 1 665 liter – över 130 liter mer än den utgående modellen. Nya Sports Tourer har även ett par nya praktiska detaljer: För att göra lastningen så enkelt som möjligt kan bakluckan öppnas med en ”tåflört” utan att man rör bilen. I kombination med ”Keyless Open” är en enkel liten fotviftning under den bakre stötfångaren tillräckligt för att öppna bakluckan (en fordonssilhuett som projiceras på marken visar rätt ”viftområde”). Ännu en fotviftning under stötfångaren stänger bakluckan. Systemet kan upptäcka eventuella hinder och stoppar då luckans rörelse. Sedan är det detaljen med tanklocket: Opels ingenjörer har beslutat att ta bort de vanliga vridlocken i nya Insignia vilket gör tankningen enklare, snabbare och framför allt renare.

Ta ditt förnuft till fånga men behåll gärna dina förstklassiga begär, och välkommen in och provkör. Det dags för större, smartare värderingar: Det är dags att uppleva nya Opel.