Opel - Nya Crossland X

En kompakt SUV med tufft utseende och rymlig interiör

Nykomlingen Opel Crossland X har en gedigen lista med standardutrustning. I den listan återfinns autobroms med fotgängardetektor, trötthetsvarnare och kollisionsvarnare, 2-zonz elektronisk klimatanläggning, IntelliLink R 4.0 med 7” pekskärm, Apple Car Play, OnStar, farthållare, uppvärmd läder-ratt, Opel Eye-kamera inklusive vingelvarning och trafikskyltsavläsning med mera. Opels unika tjänst OnStar med bland annat automatisk hjälp vid eventuell krock har fått utökad service och erbjuder nu även hotellbokning och hjälp med att hitta parkeringsplats.

Crossland X erbjuder också viktiga innovationer som tillval för att göra körningen säkrare, bekvämare och enklare. Till dessa hör t.ex. adaptiva LED-strålkastare, instrumentspegling i vindrutan (head up display), 180-graders backkamera tillsammans med avancerad parkeringsassistans. Både förare och framsätespassagerare kan dessutom färdas extra bekvämt i prisbelönta ergonomiska AGR-stolar (Aktion Gesunder Rücken, tillval). Opel är den enda tillverkaren som erbjuder så hög komfort i segmentet (i både Crossland X och Mokka X).

Crossland X är kompakt men har ett bagageutrymme med en volym på hela 520 liter med uppfällt ryggstöd vilket är klassledande. Passagerarna i baksätet har även möjlighet att anpassa sätespositionen genom att baksätet är skjutbart 150 millimeter i längdled och på så sätt antingen öka benutrymmet eller volymen i bagageutrymmet. Tillsammans med det fällbara bakre ryggstödet gör detta att Crossland X är exceptionellt flexibel när det gäller att anpassa bilen efter passagerar- och bagagebehov.