Kia - Venga

En liten bil med stora utrymmen

Livet innehåller både äventyr och överraskningar. Med sin flexibla design är nya Kia Venga beredd på det mesta, även om yttermåtten är kompakta så är kupén oväntat rymlig och har många smarta förvaringsutrymmen.

Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden ”en liten bil med stora utrymmen”. Genom att Venga är byggd lite mer på höjden, jämfört med andra bilar, är kupén rymlig och det är gott om plats för bagage. En bred hjulbas och korta överhäng bidrar ytterligare till de goda innerutrymmena.

Kia:s designers har förfinat både form och funktion i nya Kia Venga. Med uppdaterad grill och kilformad sidolinje har man skapat ett djärvt uttryck. Här lyfter de främre dimljusen designen ytterligare, och pricken över ”i-et” är den Kia-typiska grillen samt de nydesignade aluminiumfälgarna.

Kia Vengas interiör kännetecknas av sofistikerad europeisk design med fokus på varje detalj. Förarmiljön är ergonomiskt utformad med bl a justerbar ratt och justerbart förarsäte, så oavsett längd kan du hitta en perfekt körställning. Dessutom är samtliga knappar och reglage placerade på ratten eller inom bekvämt avstånd för föraren. Eftersom Venga är relativt hög är både sitthöjden och benutrymmet i baksätet mycket bra. Till den fina åkkomforten bidrar också det justerbara baksätet, som går att flytta 130 mm framåt/bakåt. Lutningen på ryggstödet kan också ändras.