Alfa Romeo - 4C

DEN RENA RACINGSJÄLEN HAR TAGIT FORM.

Med sina lättidentifierade kurviga och rena linjer erbjuder Alfa Romeo 4C en innovativ arkitektur och ett destillat av den senaste teknologin. Med sin låga vikt (895 kg) är 4C extremt lätt. Omfattande forskning har gjort att Alfa Romeo 4C kunnat uppnå en betydande viktminskning, vilket ökar smidigheten och hanteringen även på de mest krävande vägarna.

Kolfiber är den grund som alla prestandaparametrar vilar på: förare och passagerare omgärdas av en monocoque helt tillverkad i kolfiber samtidigt som den bakre och främre ramen och deformeringselementen i hög utsträckning är tillverkade i aluminium. Resultatet: en exceptionell smidighet med ett vikt/effektförhållande på under 4 kg/hk.

Alfa Romeo 4C är utrustad med en kraftfull 4-cylindrig, motor på 1.750 cc som levererar 240 hk. Motorn i kombination med Alfa Romeos nya TCT-växellåda, det senaste inom växellådor med dubbelkoppling, gör att 4C kan uppnå en topphastighet på 258 km/h och accelerera från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder. Motorn är tvärställd och monterad i mitten av bilen, bakom föraren och är perfekt integrerad med Alfa Romeos DNA-teknologi, vilket understryker modellens tävlingsnatur. Den livliga 4-cylindriga motorn har avancerade tekniska lösningar, inklusive direkt bränsleinsprutning, dubbel kontinuerligt justerbar ventilstyrning , turboaggregat, samt ett revolutionärt Scavenging-system som eliminerar all turbofördröjning. Den höga specifika kraften och vridmomentet garanterar prestanda i absolut toppklass.

Styrkan, kraften och smidigheten förstärks genom den avancerade fordonsarkitekturen: bakhjulsdriften och viktfördelningen (40 % på framaxeln och 60 % på bakaxeln ) garanterar en fantastisk upplevelse ute på vägarna. Alfa Romeo 4C är också utrustad med ett sofistikerat fjädringssystem som konstruerats i syfte att garantera maximal rörlighet och väghållning: ”double wishbone” fram, McPherson bak.